Начало / Образование / Ученици от ПГ по туризъм на практическо обучение в Италия

Ученици от ПГ по туризъм на практическо обучение в Италия

За поредна година ПГ по туризъм  „ Алеко Константинов „ –Плевен, изпраща свои ученици на практическо обучение в страна от ЕС по програма „Еразъм+“. За трета поредна година  гимназията реализира проект „Усъвършенстване на професионалните умения“, по поетия ангажимент в Хартата за мобилност, присъдена на училището за качествено изпълнение на проекти и Стратегия на развитие на училището до 2020.

В тази мобилност 19 ученици от две специалности „Хотелиер“ и „Социална работа с деца и семейства в риск“,  ще усъвършенстват своите умение в италианския град Виченца. Заедно с тях , за пръв път гимназията изпраща ученици със специални образователни потребности, които ще усъвършенстват своите умения в професията „Работник в заведенията за хранене и развлечения“.

Целите и очакваното въздействие се изразяват в повишаване на  професионалните компетенции, чрез провеждане на практически занятия в реална работна среда; Повишаване  качеството на  квалификацията и трудовите умения; Създаване на умения за бързо адаптиране и интегриране на ново работно място; реализация в конкурентна  и мултикултурна обстановка; Развиване на предприемачески дух и лидерски умения; Усъвършенствана чуждоезиковата  подготовка и комуникативни умения; Повишаване на възможностите и конкурентноспособността си на пазара на труда.

Италианските партньори ще разпределят учениците в различни хотели и заведения за хранене, където те ще имат ментори, които ще ги обучават в тънкостите на  техните професии, ще следят за тяхното развитие и ще оценяват техните постижения. Любезните домакини са организирали културна програма за учениците, като в двата почивни дни от двуседмичният им престой, те ще имат възможност да посетят и да се насладят на каналите на Венеция и площада „Сан Марко“ и двореца на Дожите, а в неделния ден ще посетят романтичната Верона, сцена на една от вечните Шекспирови пиеси, Ромео и Жулиета.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...