Начало / Образование / Ученици от Езикова гимназия – Плевен посетиха по покана ЕП

Ученици от Езикова гимназия – Плевен посетиха по покана ЕП

Теодор Димитров – XIв клас и Пламена Церянска – XIIд клас от ПГПЧЕ – Плевен, членове на клуб „Европа“ към училището, посетиха Европейския парламент в Брюксел, Белгия. Посещението бе реализирано по покана на д-р Андрей Ковачев, член на Европейския парламент и в рамките нa регламента на националния младежки конкурс за плакат „Европейски избори, 2019“, проведен от Национално сдружение на българските Европейски клубове – NABEC, в който учениците заеха първо място за създадения от тях плакат.

Програмата беше реализирана чрез презентация на тема „Представяне на работата и ролята на Европейския Парламент в процеса на взимане на решения в ЕС“, дискусия с д-р Андрей Ковачев по актуалните теми за Европа, запознаване с работата на европейските депутати и заседателната зала, посещение на Дома на европейската история, запознаване с културните забележителности на града.

Г-жа Грета Димова, заместник-директор по учебната дейност в ПГПЧЕ – гр. Плевен и председател на клуб „Европа“, координатор на международния проект „Бъди във форма за Европа“ – Еразъм+ е особено горда с активността на учениците от гимназията, за което клубът е удостоен с грамота.

Ръководството на Езикова гимназия – Плевен е поласкано от становището на г-жа Красимира Василева, председател на Националното сдружение на българските европейски клубове, отразено в официално писмо до директора на училището: „Изказвам много добрите си впечатления от активното включване на Теодор Димитров и Пламена Церянска, от достойното  поведение и показано много добре развито чувство на екипност  в непознат колектив в друга страна“.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...