Акценти
Начало / Общество / Учениците от жк „Кайлъка” вече ще се возят с карти в маршрутките

Учениците от жк „Кайлъка” вече ще се возят с карти в маршрутките

Тази учебна година за първи път учениците, живеещи в най-новия квартал на Плевен – „Кайлъка”, ще могат да ползват абонаментни карти за маршрутките, които пътуват до комплекса. Цената на картата ще е 14 лв.  за месец и ще бъде обозначена със специален печат М1, който ще я отличава от картите за тролеите, обясниха от „Тролейбусен транспорт” – Плевен. Решението за издаването на карти за ученици и по линията на маршрутките е взето от общинската фирма, след като през юли жителите на жк „Кайлъка” събраха и внесоха в Общината подписка с изкането учениците от квартала да имат същите привилегии при пътуване, както учениците от града.

Всички ученици през септември ще могат да си купят карти за пътуване с тролеите за половин месец, като продажбата им ще започне от 12-13 септември.

Всички други абонаментни карти за тролеите за септември месец ще бъдат пуснати в продажба на 25 август. Заради поскъпването на билетчетата с 10 стотинки от днес, картите за септември също ще са по-скъпи. Цената на редовна карта за една линия вече ще е 32 лв., а не 28 лв., за учениците пак за една линия увеличението ще е от 12 на 14 лв., същата ще е и цената за инвалиди. Картата за всички линии ще струва вече 42 лева, а не както в момента 37, учениците пък ще плащат по 16 лв., а не по 14, ако искат да се возят с намаление по всички линии на тролеите в Плевен.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...