Акценти
Начало / Общество / Учениците вече слушат литература онлайн в нов сайт

Учениците вече слушат литература онлайн в нов сайт

 книги

Български литературни творби вече могат да се слушат онлайн. От началото на новата учебна година в интернет вече може да се намери безплатен сайт за професионални звукозаписи на българско художествено слово, пише „Монитор“, цитиран teacher.bg.

Идеята е в сайта да се съберат професионални актьорски изпълнения на българско художествено слово. Така ще бъде възродена българската рецитаторска традиция, като междувременно ще се популяризира и българската литература не само у нас, но и по света. Сайтът ще бъде от полза и за децата, и възрастните, които овладяват българския език и литература.

„Това не са аудиокниги, защото те не са за продан. Това е колекция от художествени изпълнения на български класически текстове, записани в перфектна акустична среда и предоставени за безвъзмездно ползване на ученици и учители, на студенти и граждани с увредено зрение, на българските общности зад граница, на всички, които обичат българската духовност, история, култура, слово и дух“, съобщават авторите на проекта.

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...