Акценти
Начало / Любопитно / Утре времето ще е предимно облачно

Утре времето ще е предимно облачно

През нощта над по-голямата част от страната ще има значителна облачност и на отделни места в Югозападна България ще превали слаб дъжд. Утре ще има разкъсана, над много райони предимно значителна облачност. На отделни места, главно в Рило-Родопската област ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток. Максималните температури, в повечето райони ще са между 25° и 30°, в София около 24°.

За Плевен днес синоптиците прогнозират, че максималните температури ще са около 30 градуса, а минималните около 17, информират от Националния институт по метеорология и хидрология – БАН. Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за месеца, през деня ще се задържи почти без промяна.

Над планините облачността ще е предимно значителна и на много места, главно в Рило-Родопската област ще превали дъжд. Ще духа умерен и силен вятър от изток-югоизток. Максималната на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 12°.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, намаляваща и до слънчево. Ще духа до умерен предимно източен вятър. Максимални температури 25-26°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...