Акценти
Начало / Общество / Условна присъда за трафик и склоняване към проституция получи непълнолетен

Условна присъда за трафик и склоняване към проституция получи непълнолетен

Непълнолетният З. Б. от Буковлък получи една година лишаване от свобода с 2 години изпитателен срок заради трафик и склоняване към проституция на своя също непълнолетна съселянка. Присъдата беше постановена от състав на Районен съд Плевен.

В съучастие с още един мъж, З. Б. набирал и на 19 август 2012 г. транспортирал от Буковлък до главния път София – Русе в района на селото А. П. с цел да бъде използвана за развратни действия. Девойката по това време също не е имала навършени 18 години. Според обвинителния акт, младежът „свождал към блудствени действия и съвкупление А. П. като деянието е извършено с користна цел”. Макар и непълнолетен, З. Б. е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си. В документите е записано, че трафикирането и склоняването е извършено в условията на продължавано престъпление, още повече, че подсъдимият има и предишни присъди.

Освен условната присъда, З. Б. ще трябва да заплати и направените 300 лв. деловодни разноски. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Плевенски Окръжен съд в 15-дневен срок.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...