Акценти
Начало / Крими / Условна присъда за млад мъж, счупил ръка и отхапал ухо на сътрапезник

Условна присъда за млад мъж, счупил ръка и отхапал ухо на сътрапезник

Една година лишаване от свобода с отлагане изтърпяването на наказанието с три години изпитателен срок отсъди състав на Районен съд Плевен за плевенчанин, причинил две средни телесни повреди. Инцидентът е станал на 16 март миналата година при гостуване, придружено със запой, в маза на блок в жк „Дружба”.

При събирането на компанията е употребено голямо количество алкохол. Така към 3 часа сутринта страстите се нажежили и започнало сбиване между домакина и един от гостите – 23-годишен. В резултат на това гостът счупил дясната ръка на 19-годишен плевенчанин, като освен това отхапал и част от лявото му ухо.

Така 23-годишният подсъдим П. Х., който е със средно образование, не работи и не е осъждан, се оказва отговорен за причиняване на две средни телесни повреди. На П. Х. ще му се наложи да плати на пострадалия 4 000 лв. за причинените неимуществени вреди, ведно със законната лихва върху тази сума, считано от датата на увреждането – 16 март 2012 год. Освен това, младият мъж ще плати и над 1 500 лв. за държавна такса върху уважения размер на гражданския иск, направените деловодни разноски и за възнаграждение за вещо лице.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Плевенски окръжен съд.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...