Акценти
Начало / Общество / Урок по родолюбие изнесоха в плевенско училище

Урок по родолюбие изнесоха в плевенско училище

Поетично-музикална програма изнесоха учениците от ІІІ „в“ клас в Начално училище „Христо Ботев” Плевен в рамките на инициативата „Урок по родолюбие – 135 години Свободна България”. В навечерието на националния празник – 3 март, децата представиха Пътя на свободата.

Облечените в ботевски униформи третокласници впечатлиха присъстващите със своите знания, увереност и уважение към националните ни герои. Пред съучениците си децата показаха презентация, от която третокласниците научиха, че на 3 март 1878 година в градчето Сан Стефано се подписва мирен договор между Русия и Турция, с който се слага край на 500-годишното османско владичество и България отново възкръсва на картата на Европа. Този ден показва на българите, че жертвите от Априлското въстание не са били напразни, че хилядите доброволци, загинали, сражавайки се в Руско-Турската Освободителна война, не са дали живота си напразно. От сцената прозвучаха и патриотичните песни „Вятър ечи”, „Родина” и др.

Учениците от трети клас подредиха тематичен кът с картини, фотоси и албуми, в които се проследява пътя, по който са минали освободителите. Път, очертан с много паметници – мълчаливи свидетели на признателността ни към падналите герои за нашата свобода.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...