Начало / Крими / Удариха 70-годишен мъж на пешеходна пътека в Плевен

Удариха 70-годишен мъж на пешеходна пътека в Плевен

пешеходна пътека

70-годишен мъж е ударен на пешеходна пътека в Плевен, информират от пресцентъра на полицията в града. Инцидентът е станал на 3 октомври около 14.30 часа на улица „Сан Стефано“. Лек автомобил „Хюндай“, управляван от 29-годишен от Плевен, движейки се по посока парк „Кайлъка“, е ударен от лек автомобил „Део“ с водач 44-годишен от Плевен, в момент, в който е спрял пред пешеходната пътека, за да осигури предимство на правилно пресичащия пешеходец.

В следствие на настъпилото ПТП е пострадал пешеходецът. Той е транспортиран в Спешна помощ, където е прегледан и е установено, че има открито счупване на лявата подбедрица без опасност за живота. Водачите на двата автомобила са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство „Дрегер 7510“, като уредът е отчел отрицателни проби. Уведомен е дежурен прокурор от РП-Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъплението. Продължава работа разследващ полицай.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...