Начало / Последни новини / Турнир по стрийт фитнес ще се проведе през юли в Плевен

Турнир по стрийт фитнес ще се проведе през юли в Плевен

За осма поредна година Националното сдружение на сираците в България ще проведе в няколко града в страната спортната кампания „Ваканция без грижи”. В рамките на кампанията ще се организират турнири по стрийт фитнес.

„С провеждането на турнир по стрийт фитнес не само провокираме децата и младите хора да са по-често на спортните площадки през лятната ваканция. Кампанията е насочена и към деца в неравностойно социално положение, които да получат възможност да се състезават заедно с деца от нормална семейна среда и чрез спорта да се създадат приятелства. Всеки, който желае, може да се запише за участие в турнира ”, каза Слави Михайлов, председател на НССБ.

В турнира състезателите ще са разделени в три категории: момчета до 17-годишна възраст, момчета над 17-годишна възраст и момичета над 14-годишна възраст.

Всяка събота от месец юли  ще се провежда състезание в различен град от страната. Турнирът по стрийт фитнес в Плевен ще се проведе на 29 юли. Кампанията ще започне на 1 юли в Монтана и ще продължи в Пловдив, Варна, Стара Загора и финалът ще е в София на 2 септември. Всички класирани на първо място в отделните категории ще участват на финала в град София. От НССБ осигуряват безплатна нощувка за финалистите.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...