Начало / Култура / Три фотоизложби показаха миналото, настоящето и бъдещето в Левски

Три фотоизложби показаха миналото, настоящето и бъдещето в Левски

Вчера в Градската художествена галерия в Левски бяха открити две фотоизложби – черно-бели снимки от миналото и „Градът през моя обектив“ на Лилия Василева. Маруся Панайотова обясни за фотосите от миналото при откриване на изложбата, че черно-белите снимки са предоставени от личния архив на граждани. Върху този проект са работи Милена Митова, Лилия Василева и Йордан Първанов, които са подбрали и обработили предоставения снимков материал. Фотографските снимки са от 30-те години на миналия век. Върху кадрите са запечатани моменти от бита на левчалии, техният поминък, развитието на селското стопанство, животновъдството, хранително-вкусовата промишленост и машиностроене. Не липсват кадри и от развитието на културата и спорта.
Изложбата „Градът през моя обектив“ на Лилия Василева – любител-фотограф от град Левски, показа чрез фокуса на обектива експозиция от 36 фотографии, които впечатляват с финия й усет да улови мига в светлината и сенките на природата и любимия град.
Третата изложба, която бе представена пред жителите и гостите на Левски вчера, бе „Ние опознаваме биоразнообразието“. Изпълнителният директор на Регионален бизнес център – Плевен Царин Аспарухов откри вчера фотоизложба по проект „Ние опознаваме биоразнообразието“, разположена в парковата алея до Общината.
В проекта участват над 20 деца от цялата Плевенска област с 30 фотоса. Те са преминали обучение по екология и фотография и показват в изложбата своите наблюдения за биоразнообразието в региона.

Следваща Предишна
изложба Левски 1
изложба Левски 3
изложба Левски 2
Следваща Предишна

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...