Акценти
Начало / Крими / Три катастрофи с един загинал само за два дни в Плевенско

Три катастрофи с един загинал само за два дни в Плевенско

Три катастрофи с един загинал са станали в рамките на два дни, информират от пресцентъра на ОДМВР – Плевен. На 27 ноември в 19.40 часа в село Рибен, община Долна Митрополия, лек автомобил „ВАЗ 2108“, управляван от 32-годишен местен жител, при движение от дясно по пътното платно е ударил 18-годишна пешеходка – движеща се в същата посока по улицата. Пострадалата е транспортирана в УМБАЛ „Д-р Г. Странски“- Плевен, където е установено, че има фрактура на ключицата на лявата ръка. Настанена е за лечение в „Клиника по ортопедия“ – Плевен. Водачът е изпробван с техническо средство алкотест „Дрегер 7510“, който е отчел отрицателн резултат. Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура – Плевен. За престъпление по чл.343, ал.1, б.“б“, във връзка с чл.342, ал.1 от НК работа продължава разследващ полицай.

На същата дата около 12:30 часа на улица „Воден“ в Плевен лек автомобил „Рено Клио“, собственост и управляван от 68-годишен плевенчанин, се е блъснал в насрещно движещ се лек автомобил „ВАЗ 2104“, с водач – 39-годишен от Плевен и в паркиран лек автомобил „Шкода Фабия“. Пристигналият на място екип на ЦСМП – Плевен е констатирал смъртта на 68-годишния. На другия водач е взета проба за алкохол с техническо средство, като уредът е отчел отрицателен резултат. Уведомен е дежурен прокурор при Окръжна прокуратура – Плевен. Извършен е оглед на местопроизшествието. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в“, във  връзка с чл. 342, ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 28 ноември около 17:45 часа на първокласен път в близост до село Обнова товарен автомобил „Фолксваген Крафтер“, управляван от 41-годишен от град Монтана, заобикаляйки спрял на пътя автомобил е блъснал стоящ на пътното платно 46-годишен софиянец. Пострадалият е откаран в ЦСПМ – Плевен, където е установено, че има фрактура на ръката и наранявания по главата. Настанен е в Неврохирургия. Водачът на товарния автомобил е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство „Дрегер“, като пробата е отрицателна. Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1, б. „б“, във връзка с чл.342, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...