Начало / Култура / Три деца от школа „Колорит” ще рисуват пред Белия дом

Три деца от школа „Колорит” ще рисуват пред Белия дом

Колорит

Три деца  от арт школа „Колорит” станаха победители в 5-тата Световна Олимпиада по изкуствата в САЩ в категория „Рисунка и живопис”, което им дава право да участват в Световния арт фестивал, който ще се проведе от 2 до 4 юли  2015 година във Вашингтон. За столицата на САЩ ще заминат осемгодишната Инна Чулева, десетгодишният Никола Ангелов и дванадесетгодишната Кристина Гечевска, за да представят България в културния форум. Това съобщи  арт педагогът  Майя Ананиева, която заедно със своите ученици ще бъде във Вашингтонт.

 В продължение на три дни малките колоритчета ще участват в културните  събития и ще рисуват пред Белия дом по специална програма. Първият ден е посветен на околната среда и здравето, втория – на креативността и въображението, а в Деня на Независимостта на САЩ всички участници ще творят на тема „Мир и лидерство”.

Мащабните арт изяви във Вашингтон, в които ще вземат участие близо 2500 деца от държави от цял свят,  се организират от Американска фондация за децата. Световната детска арт Олимпиада се организира веднъж на 4 години и е насочена към децата от цял свят на възраст от 8 до 12 години. Темата на петото й издание беше „Моят любим спорт”. Арт школа „Колорит” се представи с колекция от 22 детски живописни творби. Инна Чулева спечели с  рисунката „Ски скокове”, Никола Ангелов с творбата си „Конно състезание”, а Кристина Гечевска с своето ”Колоездачно състезание”.

Още една голяма мечта на децата от „Колорит” стана реалност, сподели ръководителят на школата Майя Ананиева и вярва, че  ще намерят своите спонсори за   изключително престижното участие и представяне в САЩ.

колорит

 

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...