Начало / Спорт / Три дами от Клуба по пешеходен туризъм в Плевен се включват в Националния поход на жените

Три дами от Клуба по пешеходен туризъм в Плевен се включват в Националния поход на жените

re3

Три представителки от Клуба по пешеходен туризъм към Туристическото дружество “Кайлъшка долина” в Плевен ще участват в Националния туристически поход на жените, който ще се проведе от 27 февруари до 3 март, информираха за infopleven от клуба. Походът се организира от Българската федерация по туризъм с домакинството на Община Етрополе. Представители на Плевенския клуб ще участват и в други републикански походи тази година, добавиха от клуба.

re1

Последният поход на любителите на природата се състоя на 9 февруари, когато преминаха маршрута Плевен – с. Реселец – екопътеката край река Ръчене – лесопарк „Калето” – Плевен. Този месец пешеходците ще посетят и хижа „Момина поляна”, а през март ще пътешестват по трасето Плевен – Кръстец – х. „Българка” – х. „Бузлуджа” – Шипка и обратно до Плевен.
Клубът по пешеходен туризъм е един от 10-те клуба на Туристическо дружество „Кайлъшка долина” – Плевен. Пешеходният туризъм започва с откриването на дружеството през май 1901 г. и от тогава се провеждат излети в близките местности, походи във високите планини, които продължават и до днес. В клуба членуват 80 души на различни възрасти, които се събират всеки понеделник в 17.30 ч. на ул. „Д. Константинов” № 23 А, 1-ви етаж.

re

Клубът провежда походи в Стара планина, Пирин, Рила, Родопите, Странджа, Средна гора, излети в близки местности, в които участват както негови членове, така и други туристи. Целта е повече хора активно да почиват сред природата, да изкачват балканските първенци, да посетят 100-те туристически обекти, коментират от клуба.

Значима проява на пешеходците е отбелязването на Деня на туризма последната събота и неделя на месец август. Миналата година в мероприятието, което се провежда на хижа „Плевен”, се включват 90 души.

От миналата година клубът възобновява и скоростното изкачване на връх „Ботев”.

Снимки: Личен архив

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...