Начало / Последни новини / Три бронзови медала за момчетата на Петър Антов и Момчил Сирашки

Три бронзови медала за момчетата на Петър Антов и Момчил Сирашки

Борците на плевенския клуб Изобор – Теодор Георгиев, Марио Цветанов и Галин Иванов спечелиха бронзови медали от държавното лично първенство за момчета в класическия стил. Треньорите им Петър Антов и Момчил Сирашки заложиха на още шест свои възпитаници в зала „Никола Станчев“ в Бургас. Теодор може да съжалява, че се размина с триумф. Секунда не му достигна за титлата в категорията до 53 кг. На практика той завърши първенството непобеден. Постигна четири победи преди да излезе на тепиха срещу Рафет Рашид от Локомотив /Пловдив/. Резултатът бе 3:3, но гонга удари секунда преди да завърши атаката си, която му осигуряваше първото място. Така той трябваше да се задоволи с бронзовия медал.

Подобно на него и съотборника му Марио Цветанов имаше убийствена конкуренция в категорията си /59 кг/ – 25 състезатели. Почти я неутрализира, записвайки четири победи. Не успя само срещу Атанас Парушев от Варна, който в последствие стана вицешампион, а плевенския борец остана трети.

Галин Иванов пък взе бронзов медал при най-леките – до 32 кг.

С по една победа и загуби при 85-килограмовите на осмо място завърши дебютанта Илиян Георгиев. С две победи и загуба девети стана Юлиян Андреев до 73 кг. В тази категория сърцата борба демонстрира съотборника му Мехмед Юсеинов.

„Доволни сме от представянето на всички момчета от нашия отбор, включително и от дебютантите. Показаха израстване и се сбориха според моментните си възможности. Теодор и Марио все още не са достигнали нивото да превъзхождат съперниците си за първото място. Потенциалът на всички е на лице. Предстои ни още много работа за да реализираме желаните резултати. Като цяло първенството в Бургас бе много силно. На тепиха видяхме най-добрите момчетата на България в тази възраст. Тепърва обаче трябва да се изграждат като борци. След това идва развитието им …“, коментира Петър Антов.

Снимка: bul-wrestling.org

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...