Акценти
Начало / Крими / Трима са задържани за кражба на 130 л препарати за растителна защита от склад в Гулянци

Трима са задържани за кражба на 130 л препарати за растителна защита от склад в Гулянци

Трима мъже от Никопол – на 30, 32 и 29 години, са задържани за извършена кражба от склад за препарати за растителна защита в Гулянци, съобщават от пресцентъра на МВР Плевен. Сигналът за кражбата е подаден на 27 март 2017 година около 09:20 часа в Районно управление-Гулянци, като е съобщено, че кражбата е станала през нощта на 26 срещу 27 март. Местопроизшествието е посетено от разследващ полицай и полицейски служители. При извършения оглед е установено,че за времето от 21:50 часа до 22:50 часа на 26 март 2017 година в стопански двор е счупен катинар на входна врата на склад за съхранение на семена за посев и препарати за растителна защита.

Извършена е кражба на 130 л различни видове хербициди, съхранявани в туби от 1 и 5 литра на обща стойност близо 9 000 лв. и една моторна резачка „Хускварна 555“ на стойност 560 лв.

За случая е уведомен дежурен прокурор при РП Никопол. Образувано е досъдебно производство. От проведените незабавни оперативни действия са установени и задържани извършителите на престъплението – трима мъже от Никопол. Лицата са привлечени в качеството на обвиняеми и разпитани пред съдия от PC- Никопол, като правят самопризнание и подробно описват механизма на извършване на престъплението. С постановление на наблюдаващия прокурор са задържани за срок до 72 часа, като предстои внасяне на искане в PC- Никопол, за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“. Препаратите за растителна защита и моторен трион „Хускварна“ са установени, скрити в отводнителен канал находящ се на около 400 м. от изхода на гр. Гулянци по посока за с. Брест. Извършен е оглед, Вещите са иззети и се намират на съхранение в РУ- Гулянци. На 28.03.2017 година са извършени претърсвания, при условията на неотложност на адреси в Никопол и село Брест, при които са намерени и иззети веществени доказателства по извършеното престъпление.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...