Акценти
Начало / Крими / Трима отвлякоха мъж на хемодиализа пред плевенска болница

Трима отвлякоха мъж на хемодиализа пред плевенска болница

полицияСлужители от ОДМВР – Плевен разкриха отвличане на 28-годишен, пациент на хемодиализа в плевенска болница. Инцидентът е станал на 13 януари 2015 година, съобщават от пресцентъра на полицията в Плевен. В 17:10 часа в Първо РУП Плевен през тел. 112 е получен сигнал от служител на Охранителна фирма на болнично заведение в Плевен за отвлечен мъж. Незабавно след получаването на сигнала криминалисти и разследващи полицаи са започнали работа по случая. В резултат на бързата реакция при заградителни мероприятия в района на пътен възел НХК служители на сектор“Пътна полиция» спират „Мерцедес“, собственост и управляван от 28-годишен от Тетевен, в който се возят още  25-годишна от Тетевен, 21-годишен от село Садовец. В колата е и отвлеченият  28-годишен мъж  от Садовец.

Установено е, че 28-годишният от Садовец, е отвлечен от останалите трима,  като му е оказано физическо насилие. По първоначална информация той дължал 200 евро на похитителите. Обясненията на участниците в престъплението са противоречиви. Изясняват се мотивите им. Потърпевшият е освидетелстван от съдебен лекар. След доклад на материалите по досъдебното производство пред Плевенската окръжна прокуратура на тримата са повдигнати обвинения за извършено престъпление. Похитителите са задържани за срок до 24 часа. Активната работа по документиране на престъплението продължава.

 

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...