Начало / Образование / Третокласници от ОУ „Йордан Йовков“ се включиха в „Походът на Книгите” (снимки)

Третокласници от ОУ „Йордан Йовков“ се включиха в „Походът на Книгите” (снимки)

Третокласници от ОУ „Йордан Йовков“ в Плевен се включиха в традиционния национален маратон на четенето „Походът на Книгите”, посветен на Международния ден на детската книга и Международния ден на книгата и авторското право. През целия месец април домакин на проявите е Регионална библиотека „Христо Смирненски” в Плевен, която организира мероприятия за най-малките си посетители от детските градини и училищата.

Вчера учениците от трети „в“ клас на ОУ „Йордан Йовков“, с класен ръководител Вили Христова, проведоха състезание помежду си в зала „Игротека“ на библиотеката. Надпреварата бе свързана с любимия на мнозина Пинокио, тъй като мероприятията са посветени на неговия „баща“ – Карло Колоди и 190 години от рождението му. Тя се проведе под надслов: „Бъди честен, смел и безкористен!“.

Подрастващите изслушаха откъси от произведението, върху които след това даваха своите отговори. Служителите на Регионалната библиотека ги запознаха и с любопитни факти за автора на книгата „Приключенията на Пинокио“. Третокласниците научиха, че Карло Колоди е световноизвестен италиански детски писател и журналист, а истинското му име е Карло Лоренцини.

„Приключенията на Пинокио“ се появяват през 1881 г. на страниците на първия детски вестник в Италия под заглавие „Историята на една кукла“. През 1883 г. „Приключенията на Пинокио“ са издадени в отделна книга. Оттогава до сега тази книга – за малкото дървено момче с голямо човешко сърце, е преведена на повече от 260 езика.

Следваща Предишна
маратон на четенето Йордан Йовков 1
маратон на четенето Йордан Йовков 3
маратон на четенето Йордан Йовков 6

маратон на четенето Йордан Йовков 7
маратон на четенето Йордан Йовков 5t
маратон на четенето Йордан Йовков

маратон на четенето Йордан Йовков 2

маратон на четенето
Следваща Предишна

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...