Начало / Последни новини / Тихомир Иванов завърши на десето място в Рио

Тихомир Иванов завърши на десето място в Рио

Плевенският лекоатлет Тихомир Иванов се класира на десето място на олимпиадата в Бразилия в скока на височина. Стори го, изравнявайки за пореден път най-доброто си лично постижение – 229 см. Възпитаникът на Георги Гетов бе близо до седмата позиция, но допусна грешка при първия си опит на 225 см. Младият плевенчанин откри надпреварата с сектора с успех на 220 см. След това се справи и с 225 см, но от втори опит. После Тихомир прелетя над летвата, поставена на 229 см още от първия път. На 233 см обаче не успя, като най-добър бе третия му последен скок. Така той завърши десети в състезанието.

„За мен участието в този финал е като спечелен златен медал. Не можах да подобря рекорда си, но за мен третият опит на 233 см е сполучлив. С лека корекция, беше сполучлив. Ако го бях направил при първото засилване, може би щяхме да имаме време да коригираме тази грешка. Това бяха първите ми опити над 230 см през този сезон. При първия неуспешен на 225 см, грешката бе изцяло моя. Може би наистина се разконцентрирах“, коментира Иванов след края на състезанието.

Битката за разпределението на медалите бе напрегната до последно.

В крайна сметка титлата спечели Дерек Дрюин от Канада, който преодоля всички височини от раз – включително и 238 см. Сребърният медал е за Мутаз Еса Баршим от Катар, завършил с 236 см. Трети е украинеца Богдан Бондаренко с 233 см.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...