Акценти
Начало / Крими / Тийнейджъри разбиха аптека заради презервативи

Тийнейджъри разбиха аптека заради презервативи

15-годишни тийнейджъри са разбили аптека в Садовец, за да откраднат презервативи, съобщават от полицията. За кражбата е сигнализирал 89-годишен мъж от селото, стопанисващ обекта, който съобщил за липсата на около 30 презерватива.

При извършения на място оглед е установено, че извършителите са разбили прозорче, оттам са се качили на таван и са направили дупка, през която са влезли в аптеката. Крадците се оказали четири момчета от селото, които имат криминални прояви и възпитателни дела в Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Долни Дъбник. Не са осъждани. Органите на реда са открили откраднатите презервативи, които са предадени на съхранение в местното Районно полицейско управление.

В хода на проверката се е изяснило, че непълнолетните са откраднали на 27 декември 2012 год. от същата аптека 675 лв., след което похарчили парите. Работата с младежите продължава инспектор от детската педагогическа стая.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...