Начало / Икономика / Тече срокът за регистрация за конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ”

Тече срокът за регистрация за конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ”

До 30 ноември ще се приемат регистрации за новото издание на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ. Той се провежда за пета поредна година и дава възможност  на талантливи ученици от 12. клас от техническите гимназии да получат стипендии от ЧЕЗ. Състезанието по електроенергетика и икономика  се провежда под патронажа на Карел Крал – регионален мениджър на ЧЕЗ за България. То е част от графика за провеждане на националните състезания по професии през учебната 2016 – 2017 г. на Министерството на образованието и науката.

Първият кръг на конкурса ще се проведе на 15 декември, а финалът е през март 2017 г., когато на тържествена церемония ще станат известни и имената на победителите. Класираните на първо, второ и трето място в националния кръг от двете направления на състезанието, ще получат стипендии за втория срок на обучение. Всички участници във финалния кръг получават право да участват в стажантските програми на ЧЕЗ.

Регистрацията за участие в конкурса вече е отворена на сайта www.stipendiant.com., където може да се намери подробна информация за регламента на състезанието.  До момента 20 гимназии от 17 града са заявили желание да участват в проекта.

Прочетете също:

Урок на тема „Фабрика за нов живот” проведоха в ДГ „Еделвайс” в Плевен

За единадесета   поредна година в ДГ „Еделвайс” – Плевен, проведоха открит урок по предприемачество. Той ...