Акценти
Начало / Крими / Телефонни измамници измъкнаха 1 000 лева от доверчива баба

Телефонни измамници измъкнаха 1 000 лева от доверчива баба

80-годишната Роза Д. от село Трънчовица е поредната потърпевша на измамите по телефона. Възрастната жена се хванала на телефонната примамка, че синът й е причинил тежка пътна катастрофа и трябва да заплати определена сума за освобождаването му. Доверчивата жена събрала 1 085 лв., които предала на непознат мъж, който я чакал пред дома й. След като взел парите, непознатият потеглил с автомобил в неизвестна посока. Това станало около 21 часа на 23 януари. Половин час по-късно възрастната жена подала сигнал в полицията в Левски, защото осъзнала, че е жертва на телефонна измама. Пред полицаите тя обяснила, че е получила телефонното обаждане около 19 часа същия ден.

Полицията провежда оперативно издирвателни мероприятия за установяване и задържане на извършителя, съобщи регионалният говорител на МВР – Плевен Мариана Цветкова.  За случая е уведомен районен прокурор.
Криминалистите съветват хората, ако им бъдат отправени подобни молби, да не се доверяват само на телефонното обаждане, колкото и логично и убедително да им звучи, а да потърсят близките си. При всяко обаждане, при което ви искат пари, не изпълнявайте исканията, а се свържете с близки или познати, съветват още криминалистите и обръщат внимание, че измамниците са много изобретателни и променят ежедневно сценариите и тактиката си на действие. От полицията не разчитат само на публикациите в медиите и местните полицаии правят тези разяснения  от къща на къща, но въпреки това възрастните хора се хващат на измамните обаждания, каза Мариана Цветкова.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...