Акценти
Начало / Последни новини / Тандем от СКБ Изобор ще участва на европейското по борба в Рим

Тандем от СКБ Изобор ще участва на европейското по борба в Рим

Треньорът Петър Антов и неговият състезател Иво Илиев ще са представителите на плевенския СКБ Изобор в европейско първенство за юноши по борба класически стил в Рим /Италия/. Континенталният шампионат започва утре /30 юли/ и ще продължи до 5 август.

Иво ще излезе на тепиха в категорията до 60 кг. Още в дебюта си в началото на годината той стана шампион на България в тази възраст. Много силно се представи и в първите си участия на национално и международно ниво при мъжете.

Управителния съвет на Българската федерация по борба гласува пълно доверие на Петър Антов да води националния отбор на България за юноши. Въпросното назначение /подкрепено от родните клубове/ не е изненада, защото в предишни периоди, специалистът вече два пъти е бил начело на юношеския тим на страната ни. Сега първото изпитание пред Антов е европейското в италианската столица. Той и колегата му Юлиян Георгиев вече са определили състава – Александър Мирчев /55 кг/, Иво Илиев /60 кг/, Никълъс Сулев /63 кг/, Красимир Дормушев /67 кг/, Красимир Крумов /72 кг/, Захари Зашев /77 кг/, Светослав Николов /82 кг/, Христо Димов /87 кг/ и Делян Алишахи /97 кг/.

На тепиха в Рим ще излязат и борците ни от свободния стил /7 състезатели/ и девойките /6 състезателки/.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...