Начало / Крими / Таксиметров шофьор обра клиентка по сценарий

Таксиметров шофьор обра клиентка по сценарий

Таксиметров шофьор направи пълни самопризнания за извършена от него по предварително изготвен план кражба на клиентка.

Разследването започнало след сигнал на 29-годишна жена от Русе, че на 26 ноември около 13.40 часа от паркинг в Плевен, чрез отключване на лек автомобил “БМВ” с германска регистрационна табела, е извършена кражба на нейни туристически сакове. В тях имало документи, два мобилни телефона и портмоне с 3 хилиляди евро и около 150 лева.

Оперативната работа установила, че кражбата е извършена от 49-годишен таксиметров шофьор, който съпровождал автомобила на потърпевшата до паркинга. Изяснило се, че кражбата всъщност е по идея на 37-годишен варненец, който пътувал с потърпевшата от Германия до България. Още в София, след като влязъл в контакт с таксиметровия шофьор и му платил 250 евро, варненецът се уговорил с по-възрастния мъж. По време на престоя им на автопаркинга пред плевенския магазин, шофьорът трябвало да изнесе вещите на жената.

На 29 ноември извършителят е привлечен и разпитан в качеството му на обвиняем пред съдия от Плевенски районен съд. Направил е пълни самопризнания. Всички откраднати вещи и пари са върнати на потърпевшата без липси и щети.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...