Начало / Общество / С пускане на пъстри балони откриха официално новата Улица на цветята (снимки)

С пускане на пъстри балони откриха официално новата Улица на цветята (снимки)

С водосвет и пускане на пъстри балони бе открита днес новата Улица на цветята в Плевен. Символично Браншова бизнес камара дари така на плевенчани красотата на цветята, като откри официално новата улица. Цялостната инвестиция възлиза на около 150 000 лева и се състои от 20 павилиона за продажба на цветя, разпределени в две групи, като един от тях е предвиден за санитарно помещение. Визията им е запазена изцяло, а проектът е изпълнен само за 40 дни.

Браншова бизнес камара и ползвателите на павилионите изказаха своята благодарност за бързото и коректно изпълнение на проекта. Улицата на цветята, като търговски център, е създадена преди 32 години. От начало е отреден терен, върху който са поставени маси. През 1992 година са поставени преместваеми съоръжения, които през 2010 година са изцяло обновени. Това е една от първите търговски улици за цветя в страната и гостите на Плевен я припознават като един от символите на града.

откриване улица цветя 1

Отец Гено от храм „Свети Николай“ отслужи водосвет за здраве и благоденствие на работещите на Улицата на цветята и всички настоящи и бъдещи клиенти.

откриване улица цветя 4

Официални гости на събитието бяха представители на Браншова бизнес камара, председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, кметът на Плевен Георг Спартански и неговите заместници, общински съветници.

откриване улица цветя 3

„Ние просто съдействахме един дългогодишен проблем, който засяга този бранш, да бъде решен по един достоен начин. Няма да се връщам в годините назад защо се стигна до ситуация Общинският съвет да вземе това решение, но аз искам да благодаря на колегите общински съветници и на председателя, че направиха всичко възможно този проект да бъде реализиран тук. Това запазва бизнеса на хората, които се занимават с него. Нещо повече – запазва една над 30-годишна традиция“, каза кметът Георг Спартански по време на откриването. Той благодари и на Браншова бизнес камара, която е помогнала заетите в този бранш да запазят своята работа.

откриване улица цветя 2

Градоначалникът посочи още, че се надява Улицата на цветята да намери своя постоянен дом на това място и да няма повече драми с премествания и скандали. „Радвам се, че именно тук направихме новата Улица на цветята. Тук тя се намира в един архитектурен ансамбъл, включващ театъра и най-старата плевенска църква“, отбеляза кметът. Той акцентира, че предстои обновяване на площада пред театъра и това също ще допринесе за по-приветливата обстановка.

откриване улица цветя 5

Откриването завърши с пускане на пъстри балони в небето и почерпка за присъстващите.

откриване улица цветя

откриване улица цветя 7

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...