Акценти
Начало / Култура / С поредица от културни събития читалища ще отбележат „Месец на Европа”

С поредица от културни събития читалища ще отбележат „Месец на Европа”

Работна среща за обсъждане организационни въпроси и идеи за провеждането на „Месец на Европа” се проведе днес в Областна администрация Плевен. В нея участваха зам.-областният управител арх. Бойко Балтаков, експерти, отговарящи за културата в общинските администрации на Плевен, Гулянци, Кнежа, Червен бряг и Никопол и секретарите на читалищата, определени да участват в кампанията. Срещата  е продължение на успешно проведената през 2012 г. седмица „Европа – България” и се провежда съвместно със Съюза на народните читалища.

Инициативите са подчинена на мотото на 2013 г., която е обявена за “Година на гражданите”. Предвидено е организирането и провеждането на публични прояви за запознаване на българските граждани с правата им като граждани на ЕС, като поредицата от културни и информационни събития ще се проведат до 9 май. Тогава ще е заключителната им фаза  с отбелязване на„Деня на Европа”.

Читалищата, които ще се включат в инициативата „Месец на Европа”, са  „Искра 1907” – Гиген, Община Гулянци,  „Народно съзнание 1897” – Бреница, Община Кнежа, „Асен Златаров 1921” – Сухаче, Община Червен бряг, „Напредък 1871” – Никопол и  „Христо Ботев 1959” – Плевен.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...