Начало / Култура / С концерт „Магията на Коледа“ отбелязаха празничните дни в село Победа (снимки)

С концерт „Магията на Коледа“ отбелязаха празничните дни в село Победа (снимки)

С празничния концерт „Магията на Коледа” днес в НЧ ”Зора-1990г.” в село Победа поставиха край на културните мероприятия за 2015 г.. Той бе заключителен етап на проект „За равен достъп до изкуство и култура”, финансиран от СПОФ „Читалища” гр.Плевен. Гости на тържеството бяха кметът на селото Даниела Александрова и Виолета Огнянова – областен председател на СП-2004 Плевен.
Секретарят на читалището и ръководител на проекта Димитринка Гетова представи с презентация отчет на проектните дейности и постигнатите резултати. В препълнената читалищна зала участниците представиха заучените весели и поучителни драматизации на народни приказки. Млади изпълнители на народни песни и танци направиха своя дебют пред публика. Пресъздадена бе Бъдни вечер и обичаят коледуване. В празничния концерт се включиха местен талант с изпълнение на фолклорни мелодии на акордеон и певческа група „Вълшебни звуци”. В края на тържеството г-жа Огнянова връчи бронзов медал и почетен Диплом на „Вълшебни звуци” за участието им 10-и юбилеен преглед на художествените групи, провел се през месец ноември в Централен военен клуб – София. Думи на благодарност за активната дейност на читалищния екип поднесе и кметът на селото Даниела Александрова.
Празникът завърши с надпревара в разпродажбата на благотворителната изложба–базар, подредена от ръчно изработени коледни картички, играчки за елха и сувенири. Дарените допълнителни средства от базара ще бъдат използвани за подпомагане на читалищната дейност, а именно за закупуване на навои за коледарската група.

Следваща Предишна
магията на Коледа село Победа 5
магията на Коледа село Победа 4
магията на Коледа село Победа 3

магията на Коледа село Победа 1 – Копие
магията на Коледа село Победа 2
магията на Коледа село Победа
Следваща Предишна

Снимки: НЧ ”Зора-1990г.”

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...