Акценти
Начало / Общество / С изложби и публични дискусии ще бъде отбелязан Месеца на Европа

С изложби и публични дискусии ще бъде отбелязан Месеца на Европа

С поредица от публични прояви, включващи изложби, концерти, лекции и публични дискусии ще бъде отбелязан Месеца на Европа  в Плевенски регион. Целта на тези прояви е да бъдат запознати хората  с правата им като граждани на Европейския съюз, което е в пряка връзка с обявяването на 2013 година за Година на гражданите, каза зам.-областният управител Тошко Гетов на пресконференция днес, на която бяха представени инициативите в рамките на кампанията „Месец на Европа”.

Поредицата от културни и информационни събития ще продължи до 9 май 2013 г., като заключителната фаза ще бъде свързана с отбелязване Деня на Европа.

В кампанията „Месец на Европа” от област Плевен са включени пет читалища от общините Гулянци, Кнежа, Червен бряг, Никопол и Плевен. В инициативите участват и Областният читалищен съюз и Областният информационен център в Плевен. Още от началото на месец април те работят по програми, в които са заложени прояви за отбелязване на Месеца на Европа.

Утре в Плевен, в Художествена галерия „Колекция дарение Светлин Русев” ще се проведе среща с писателя Продрум Димов, организирана от читалище „Христо Ботев”. Срещата е част от инициативите и на нея ще бъдат обсъдени параметрите на българската литратура в европейското пространство.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...