Начало / Общество / С бурканче пчелен еликсир си тръгнаха от Пчеларското изложение Цецка Цачева и Десислава Танева

С бурканче пчелен еликсир си тръгнаха от Пчеларското изложение Цецка Цачева и Десислава Танева

IMG_7143Пчеларско изложение

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева и министърът на земеделието Десислава Танева бяха сред първите купувачи на откритото днес в Плевен 13-то Международно изложение-договаряне „Пчеларство – Плевен 2015”.  След като прерязаха лентата и официално откриха изложението двете разгледаха щандовете на изложителите. Най-напред се спряха пред щанда на Пчелари Илиеви, които имат пчелин край плевенското село Рибен. Председателят на парламента Цецка Цачева прояви особен интерес към продукцията и по препоръка на  известните в нашия край пчелари си купи бурканче пчелен еликсир, който е естествен биостимулатор, съдържащ пет пчелни продукта. Със същия еликсир се сдоби и министър Десислава Танева.

IMG_7121Пчеларско изложение

Пчеларското изложение беше открито днес в Сити център „Плевен” в присъствието още на областния управител Ралица Добрева, кметът проф. Димитър Стойков, председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов, депутати и общински съветници.

Цецка Цачева каза, че за нея е привилегия да открие този международен форум и отправи поздрав към  организаторите в лицето на „Партнерс експо”, Областния пчеларски съюз – Плевен, които направиха този празник възможен.  Тя определи като празник международното изложение, защото дава възможност на над 150 изложители пчелари от България и чужбина да се срещнат в Плевен. „Аз съм впечатлена от организацията на изложението и от съпътстващата програма, подчерта Цачева. Най-важното е, че от министър Танева тук, в Плевен, ще можете да научите от първа ръка какви са усилията на правителството да бъде съхранено  пчеларството, което е традиционен поминък за България”, подчерта председателят на парламента.

IMG_7132Пчеларско изложение

Министър Десислава Танева приветства всички български пчелари, подчертавайки, че медът е продукт с експортна ориентираност, а българският пчелен мед е все по-търсен от потребителите. Министър Танева представи последните новости, които касаят производителите на мед, които още в края на месец март ще могат да кандидатстват по мярка 4.1 за подпомагане на стопански производствени единици.

При откриването депутатът Владислав Николов прочете поздравителен адрес от евродепутата Мария Габриел. „Щастлива съм, че с реализирането на това изложение за пореден път показвате любовта си към пчеларството и  инвестирате в развитието на този жизнено важен отрасъл за България, Европа и света. Събитието е още един начин да насочим общественото  вниманието към безценните качества на българския ме, към популяризирането на възможностите за разширяване на пазара  и нови партньорски отношения за българските пчелари”, се казваше в приветствието на евродепутата.

Областният управител Ралица Добрева също приветства организатори и изложители в 13-то Пчеларско изложение-договаряне.

До 15 февруари посетителите на Пчеларското изложение  ще имат възможност да дегустират различни пчелни продукти, както и да се запознаят с най-новото в областта на сектора – оборудване и инвентар, восъчни основи, ветеринарни препарати, храни за пчелни семейства, пчелни продукти и др.

IMG_7116Пчеларско изложение

IMG_7109Пчеларско изложение

IMG_7141Пчеларско изложение

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...