Акценти
Начало / Общество / С благотворителни инициативи посрещат празниците в НУ “Христо Ботев” Плевен

С благотворителни инициативи посрещат празниците в НУ “Христо Ботев” Плевен

Благотворителен Коледен базар направиха учениците от НУ “Христо Ботев” Плевен с подкрепата на техните родители, училищното настоятелство и педагогическия колектив. Коледният благотворителен базар се организира за трета година и вече е станал традиция. Събраните средства от продадените сувенири – коледни играчки, картички, гирлянди, сурвачки, ще бъдат дарени на нуждаещи се деца.

На 19 декември децата от Вокалната група от училището ще празнуват заедно с децата от Дом “Майка и дете” Плевен и ще ги зарадват с подаръци. Сурвакарите от ІІ “а” клас пък ще поздравят служителите на КАТ – “Пътна полиция”, изричайки установени от традицията благопожелания: “Сурва весела година, догодина по-весела. Зелен клас на нива, червена ябълка в градина, пълна къща с коприна, живо-здраво догодина, до амина..”

За поредна година учениците от НУ “Христо Ботев”  ще участват в Коледен благотворителен концерт – базар в подкрепа на инициативата “Българската Коледа”, организиран днес от читалище “Съгласие”.

Коледните празници в училището започнаха с пристигането на Дядо Коледа и запалване на светлините на елхата в двора на училището. Белобрадият старец бе гост и на първокласниците. На Коледен празник на математиката малките ученици представиха пред него и своите родители наученото през първите месеци в училище.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...