Акценти
Начало / Крими / Със 700 кг насипен тютюн олекна незаконният бизнес в Буковлък

Със 700 кг насипен тютюн олекна незаконният бизнес в Буковлък

насипен тютюн

На 16 юни 2014 година в 20 часа при проверка в имота на 42-годишна в село Буковлък са намерени 99 полиетиленови чували, съдържащи насипен тютюн с общо тегло около 700 кг. Уведомен е прокурор от Районна прокуратура Плевен. Нанесени са щети на държавния бюджет в размер на около 105 000 лв. Иззетата тревиста маса се намира на съхранение в складова база на ОД МВР – Плевен.
Също на16 юни 2014 година в 15 часа в хода на проведена специализирана операция са извършени проверки на адреси в село Тотлебен. От имотите  на 64-годишна и 46-годишна са иззети 29 кутии с цигари без бандерол.. Нередовната стока е предадена доброволно. За направените констатации са изготвени протоколи по ЗМВР. Образувани са административни преписки, материалите по които ще се докладват на „Агенция Митници“ – Свищов за налагане на административни санкции по ЗАДС. Продължава работата по случаите.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...