Акценти
Начало / Общество / Състезания, конкурси и концерти организират в Левски за деня на Апостола

Състезания, конкурси и концерти организират в Левски за деня на Апостола

Богата и разнообразна програма в рамките на три поредни дни е организирала Община Левски за честването на 176 години от рождението на Апостола. В инициативите има конкурси, концерти и състезания с участието на малки и големи, съобщават от пресцентъра на местната администрация.

Празничните изяви започват още на 17 юли с конкурс за детска рисунка на тема „Искам да съм рицар на …” в памет на художника Венцислав Тулешков. Инициативата е част от пленера „Децата на Левски рисуват”, организиран от Ордена на рицарите тамплиери в партньорство с Община Левски.

По традиция празничният 18 юли ще започне с водосвет за здравето и благоденствието на жителите на града и общината в 11.00 часа. Паметта на големия син на България и патрон на града, Васил Левски, ще бъде почетена с поднасяне на цветя пред паметника на Апостола. Жителите на града ще изразят своята почит и преклонение към живота и делото на най-достойния българин.

На тържествена церемония ще бъде връчено званието „Почетен гражданин на гр. Левски и на населените места, съставни на общината” на Христо Гарнизов, автор на текста и музиката на песен за град Левски, станала химн на населеното място. Празничната вечер ще започне с изпълнения на Военния духов оркестър при поделението на Сухопътни войски в Белене на специална сцена пред сградата на Община Левски. Тържественият концерт „Завило се е вито хоро” е с начален час 20.00 часа. В концерта ще участват: Георги Гарнизов и Мария Нинова, Мажоретен състав Левски с ръководител Валя Маркова, деца от детските градини „Локомотив” и „Слънце” в гр. Левски, Вокална формация „Северняшка огърлица” с ръководител Мариета Аспарухова, танцовите състави на НЧ „Георги Парцалев 1901” гр. Левски, НЧ „Надежда 1902” с. Козар Белене, НЧ „Съзнание 1894” с. Асеновци и  НЧ ”Осъм -1903” с. Градище.

Плевенската рок група „Taking heed” с участието на Владислав Веселинов, соло китара и Свилен Ивов, бас китара от Левски ще вдигнат градуса на настроението с рок концерт.

За празника са поканени гости от руския град Новочеркаск и от Сърбия, областният управител на Плевен Илиян Йончев, народни представители и кметове на съседни общини.

За 19 юли от 11.00 часа пък е насрочено провеждането на състезание по плуване на Общинския плувен комплекс, вечерта на откритата сцена пред сградата на Община Левски ще има концерт на София, Павел и Ива.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...