Акценти
Начало / Спорт / Съставът ни за европейското по скокове на батут определят в зала „Балканстрой”

Съставът ни за европейското по скокове на батут определят в зала „Балканстрой”

зала батут
При откриването на обновената зала в края на януари Ван и Илиев направиха демонстрации

В обновената зала „Балканстрой” се провежда контролно състезание, което ще определи състава на националния ни отбор по скокове на батут, който ще представлява България на Европейското за жени и мъже през април в Португалия.

Най-добрите 8 ще бъдат избрани между 25 състезатели, които участват контролата. Сред тях е и плевенчанинът Антоан Ван. Той и  партньорът му Георги Илиев /Ямбол/ сформират най-добрата българска двойка за синхронни скокове.

Националният център за скокове на батут в зала „Балканстрой” беше открит в края на месец януари тази година. За модернизиране на съоръжението бяха вложени 50 000 лв. за ремонт и още 150 000 лв. за два нови батута и оборудване към тях, осигурени от Федерацията по скокове на батут. Закупени са и камери, предстои и осигуряването на компютърна система. Ще има и видеостена. Всичко това ще даде възможност на състезатели и треньори да проследяват на живо изпълненията по време на тренировките. Финансирането по целия проект е изцяло от Българската федерация по батут.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...