Акценти
Начало / Крими / Съдят трима мъже за хулиганство и нанасяне на телесна повреда на полицай в Плевен

Съдят трима мъже за хулиганство и нанасяне на телесна повреда на полицай в Плевен

Районна прокуратура-Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу трима мъже за хулиганство и нанасяне на телесна повреда на полицай при изпълнени на служебните му задължения по опазване на обществения ред.

Обвинението срещу  Кръстьо К. и Теодор Г. е за това, че на 11.08.2016 г., в гр. Плевен,  в съучастие, извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото,  като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта – полицейски служители  при Второ РУ на МВР гр. Плевен, изпълняващи задълженията си по опазване на обществения ред – престъпление по чл.325, вр. чл.20 от НК.

Обвинението срещу Искрен В.  е за това, че на 11.08.2016 г., в гр. Плевен,  причинил на полицейски  служител при Второ РУ на МВР гр. Плевен, при изпълнение на службата му, лека телесна повреда – навяхване  на  лакътна става –  престъпление, информират от Апелативна прокуратура – Велико Търново.

На 11.08.2016 г. вечерта, обвиняемите Искрен И. и Теодор Г. /баща и син /организирали празненство в дома си, като сред гостите бил и Кръстьо К. Извикали оркестър, който свирел и забавлявал компанията, а поводът за празненството било връщането на свидетелството за управление на МПС на обвиняемия Искрен И., което било отнето за срок от една година заради употреба на алкохол. Консумирали алкохол и компания и оркестъра били много шумни. Около 22.10 часа, по подаден сигнал за нарушаване на нощната тишина, на място бил изпратен полицейски патрул. Обвиняемите Кръстьо К. в и Теодор Г. започнали да се държат  нагло и арогантно, крещели, отправяли обиди и се нахвърлили върху пристигналите полицаите, а Кръстъо К. извадил нож. За да ги усмирят се наложило  да им поставят белезници. В този момент дошъл и  обвиняемият Искрен И., който   хванал единият полицай за китката на лявата лъка и силно я издърпал, като му усукал ръката. На мястото на инцидента пристигнал и втори полицейски екип, за да окаже съдействие по усмиряване на мъжете и откарването им в полицията.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...