Начало / Крими / Съдят непълнолетна джебчийка за извършена от нея кражба в Плевен

Съдят непълнолетна джебчийка за извършена от нея кражба в Плевен

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 17-годишно момиче за кражба на дамско портмоне със сумата от 300 лева в него, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново. Обвинението срещу Тодорка Б. е за това, че на 08.02.2016г. в град Плевен, като непълнолетна, но могла да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, отнела дамско кожено портмоне на стойност 5 лв. и сумата от 300 лв., с намерение противозаконно да ги присвои.

На 08.02.2016г. обвиняемата Тодорка Б. влязла в магазин за дрехи, находящ се в централната част на град Плевен. През това време в търговския обект пазарувала пострадалата Вътка И. При заплащането на закупените от нея стоки, тя извадила портмонето си и обвиняемата забелязала, че в него има по-крупна сума пари. След като приключила с покупката пострадалата прибрала портмонето обратно в дамската си чанта. Тогава обвиняемата Тодорка се приближила плътно зад нея, ловко бръкнала в дамската чанта и откраднала портмонето с парите. След това обвиняемата незабелязано напуснала магазина. Впоследствие изхвърлила дамското портмоне, като задържала сумата от 300 лв. за себе си.

След като констатирала кражбата на портмонето, пострадалата Вътка И. депозирала жалба до Второ РУ – Плевен. От проведените оперативно издирвателни мероприятия полицейските служители установили извършителя на деянието. Обвиняемата Тодорка Б. доброволно предала сумата от 300 лв., която била върната на пострадалата. В хода на разследването по досъдебното производство е приложен запис от охранителната камера на магазина, който отразява момента на извършване на кражбата. На него ясно се виждат действията на обвиняемата докато бърка в дамската чанта на пострадалата и отнема портмонето й.

Предстои делото да бъде разгледано в Районен съд – гр. Плевен.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...