Акценти
Начало / Крими / Съдят водач на зърнокомбайн, причинил катастрофа със  загинал човек 

Съдят водач на зърнокомбайн, причинил катастрофа със  загинал човек 

Окръжна прокуратура – Плевен е внесла в съда обвинителен акт срещу водачи на зърнокомбайн и на лек автомобил, нарушили правилата за движени по пътищата и по непредпазливост причинили смъртта на един човек, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата.

На 15.09.2014г., сутринта,Христо К. предприел пътуване със служебния автомобил заедно с колегата си  – пострадалия Пламен Н., в посока от гр. Кнежа, като  се движел със скорост от 84,92км/ч, при разрешена скорост от 70 км/ч. С тази скорост навлязъл в обозначения като опасен десен завой. По същото време, на същия пътен участък, в пътното платно от с. Селановци към гр. Кнежа се движел  комбайн. Преди него, на около 100 метра, се движел автомобил, който не бил предназначен за съпровождащ автомобил и не бил с необходимите за това означения и светлини по него. Комбайнът се движел без разрешително от Агенция „Пътна инфраструктура“ и без заплащане на дължимите такси за превишаване на максимално допустимите норми за размери.

Когато двете превозни средства били на разстояние около 18 метра едно от друго, лекият автомобил загубил устойчивост и се насочил към насрещната лента за движение, в която бил комбайнът. В резултат на загубата на устойчивост и навлизането в насрещното платно настъпил удар, като челните части от лекия автомобил  проникнали в челни и подови части от хедера, прикачен отпред на комбайна.  При удара пострадал  водачът на лекия автомобил и в резултата на причинените несъвместими с живота травми настъпила смъртта на Пламен Н.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...