Акценти
Начало / Общество / Съдят водач за катастрофа, при която загинаха трима, а други двама бяха ранени

Съдят водач за катастрофа, при която загинаха трима, а други двама бяха ранени

49-годишен мъж от село Бреница ще застане на подсъдимата скамейка по обвинение в съпричиняване смъртта на трима и тежки травматични увреждания на други двама души при катастрофа миналото лято, съобщават от Окръжен съд Плевен.

Инцидентът стана на 14 юли миналата година около 22.30 часа на разклона за град Искър, село Долни Луковит и Кнежа. Тогава лек автомобил “Ауди” се удари в товарния автомобил “Скания” с прикачено към него ремарке, управляван от 48-годишния Б. Д. В обвинителния акт пише, че мъжът нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост съпричинил смъртта на три лица. След удара предната част на “Ауди”-то е била смачкана и в ламарините са заклещени телата на шофьора и возещата се на задната лява седалка пътничка. Телата бяха извадени след намесата на огнеборци със специализирана техника. На място загинаха М. Б. на 20 год., Т. Д. на 37 год., 18-годишната Ц. М. от село Глава пък почина на път за Плевенската Университетска болница.

При катастрофата сериозно пострадаха и други двама пътуващи в леката кола – 21-годишен от град Койнаре и 25-годишен от село Бреница. Те бяха настанени за лечение с опасност за живота.

Делото срещу шофьора на “Скания”-та започва в 10.00 часа на 2 октомври.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...