Акценти
Начало / Общество / Съдии от Окръжен съд – Плевен запознаха ученици от ОУ „Д-р Петър Берон“ с последствията от противообществени прояви

Съдии от Окръжен съд – Плевен запознаха ученици от ОУ „Д-р Петър Берон“ с последствията от противообществени прояви

Съдии от Окръжен съд – Плевен изнесоха поредица от лекции, които бяха осъществени в ОУ „Петър Берон“ по инициатива на самото училище.

Лектори бяха заместник председателите на Окръжен съд Плевен – съдия Екатерина Панова и съдия Емил Банков. В четири лекции по предварително уточнен график, те запознаха ученици от седми, шести и пети клас с професията на съдиите, прокурорите, следователите и адвокатите, хулиганските прояви на непълнолетните лица и последиците от тях, възпитателните мерки за деца при противообществени прояви и начинът, и местата за прилагането им.

Целта на тази инициатива е повишаването на правната култура на учениците относно правата и задълженията, които имат като граждани на Република България, както и запознаването им с работата на магистратите.

Предстои посещение на ученици от ОУ „Петър Берон“ в сградата на Окръжен съд Плевен, където ще видят реално какви са особеностите при влизане в съдебната палата, какво представлява съдебната зала и какви са правилата при провеждането на едно съдебно заседание.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...