Акценти
Начало / Общество / Съветниците от ГЕРБ не изслушаха декларация на БСП за референдума

Съветниците от ГЕРБ не изслушаха декларация на БСП за референдума

Представителите на ПП ГЕРБ в Общински съвет Плевен напуснаха днес залата по време на редовното заседание, когато председателят на групата съветници на БСП Любомир Петков прочете декларация по повод референдума. В документа Петков от името на групата леви общински съветници благодари на активните плевенски граждани, които изразиха своето становище на проведения на 27 януари национален референдум за това как трябва да се развива нашия град и регион в близка перспектива.

Още в началото на заседанието днес Любомир Петков направи предложение декларацията да влезе като точка първа в дневния ред и да е обръщение от името на целия Общински съвет, но предложението беше отхвърлено. Малко по-късно между точките за гласуване, председателят на групата общински съветници от левицата прочете на микрофона текста на декларацията. В това време банките на членовете на местния парламент от ГЕРБ се изпразниха.

„Искам да подчертая, че за втори път този Общински съвет отказва да се ангажира като орган с позиция по един от най-демократичните актове в новата история на България, което без съмнение не му прави чест. Ние искаме да благодарим на всички плевенски граждани, които упражниха своето право на глас. Те казаха своята дума, тя трябва да бъде уважена”, подчерта Петков.

Важното според него е, че плевенчани са осъзнали смисъла и значението на референдума за демократичните процеси в страната. „Независимо от това как са гласували, техният вот демонстрира гражданска активност и политическа позиция”, допълни още председателят на групата общински съветници от БСП.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...