Акценти
Начало / Общество / Строителството на Факултета по фармация в Плевен върви по план

Строителството на Факултета по фармация в Плевен върви по план

първа копка факулте фармация медицински университет

Строителството на Факултета по фармация при Медицинския университет върви по план, заяви пред журналисти ректорът на висшето училище проф. Славчо Томов. Почетният ректор проф. Григор Горчев припомни, че известно забавяне на строителни работи се наложи заради промяната  на първоначалния проект на обекта, тъй като жители на улица „Москва“ тогава се оплакаха, че новата сграда ще им закрива гледката. За да не се стига до ескалация на социалното напрежение, от ръководството на училището решиха да променят мястото на сградата и изработиха нов проект за нейното строителство.

Малко забавяне на дейностите се е наложило и заради технологични проблеми при изкопните работи. Въпреки всичко строителството върви по план и сроковете ще бъдат спазени, увери проф. Томов. Той подчерта, че ръководство ще спази обещанието си и следващата учебна година Факултетът по фармация ще приеме първите си студенти.

Строителството на новата сграда стартира през юни месец 2014 г. За изграждането на новия Факултет висшето училище получи средства по публично-инвестиционната програма „Растеж и устойчиво  развитие на регионите” в размер на  3 млн. 800 хил. лв.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...