Акценти
Начало / Спорт / Сребро и бронз за плевенски състезателки от Държавното по борба

Сребро и бронз за плевенски състезателки от Държавното по борба

тепих борбаТри медала извоюваха състезателките на плевенския клуб по борба „Изобор“ на провелото се на 16 и 17 януари в зала „Васил Левски“ в Сливен Държавно лично първенство за момичета, кадетки и девойки. Младите състезателки се окичиха с две сребърни и едно бронзово отличие в конкуренцията на 208 участнички от 40 клуба. При девойките Десислава Господинова в категория до 44 кг остана втора, като на финала загуби от Ани Иванова от „Черноморски сокол“ (Варна). В категория до 48 кг, наскоро влязлата в десетката на 2014 г. на най-добрите спортисти на плевенското Спортно училище, Еми Атанасова също стигна до сребърния медал, като отстъпи само на Миглена Селишка от софийския Левски.

Бронзът за плевенската борба донесе при момичетата в категория до 70 кг Христина Йотковска. Златото тук спечели Сийка Иванова от Левски (София), а среброто стана притежание на Росица Маркова от Сливен. В шампионата взе участие още една плевенска състезателка – Пламена Пенева, която приключи на десето място в крайното класиране при момичетата в категория до 52 кг. Шампионка тук стана Руска Максимова от борцов клуб „Борба и самбо“ (Ямбол).

За постигнатите успехи от плевенските спортистки трябва да се отдаде заслуженото и на техните треньори – Светослав Атанасов и Красимир Димитров.

Източник: plevensport.eu

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...