Акценти
Начало / Последни новини / Спортен клуб по борба Плевен със стратегия за нови успехи, общината ще помогне с ремонт на залата

Спортен клуб по борба Плевен със стратегия за нови успехи, общината ще помогне с ремонт на залата

Държавните индивидуални първенства по борба вече приключиха. За пореден път Спортен клуб по борба Плевен се представи подобаващо, печелейки общо 26 медала – 8 златни, 7 сребърни и 11 бронзови във всички възрасти от деца до мъже в класическия стил. Еуфорията от поредните силни участия обаче приключи. В клуба вече полагат основите на бъдещите успехи. Няма съмнение, че ще има много такива. Доказателството са специалистите Петър Антов /треньор на СКБ Плевен и треньор на юношеския национален отбор на България/, колегите му Цоло Божилски, Момчил Сирашки, братята Светлин и Радостин Шиндови. Именно те върнаха богатите традиции на плевенската борба и тя отново е сред най-силните в България. Статистиката го потвърждава – спечелени са над 100 медала от национални първенства през последните три години, а национални състезатели от клуба има във всяка възраст.

Сега на дневен ред е първия ход на този екип – старт на мащабна селекция. Започва набиране на момичета и момчета за попълване на групите. Друг важен замисъл за реализиране е ремонт на базата. „Имаме уверение от ръководството на Община Плевен и му вярваме, че такъв ще бъде извършен. Надяваме се да се случи скоро за да можем да работим още по-ползотворно. Каня децата да дойдат в залата да тренират борба. На родителите им ще кажа, че в Спортен клуб по борба Плевен изграждаме подрастващите не само като големи спортисти, но и като добре възпитани млади хора с амбиции да се реализират в различни сфери на живота. Примерите за последното са много – над 100 бивши наши състезатели направиха успешни кариери в различни професии – лекари, учители, кметове, военни, полицаи и други. Желаещите могат да се свържат с нас на телефон 0888 801 732. Най-скъпият подарък за моята 70 годишнина получих от детският ни отбор, който са преди броени дни спечели 8 медала – 3 златни, 1 сребърен и 4 бронзови медала в държавно индивидуално първенство“, коментира Цоло Божилски.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...