Начало / Политика / Според Любомир Петков управляващите ще саботират референдума

Според Любомир Петков управляващите ще саботират референдума

Според председателя на БСП – Плевен и член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП – Любомир Петков, управляващите умишлено избягват политическия сблъсък по темата за централата в Белене и тихомълком ще саботират референдума. Това той заяви по време на провелото се днес в Плевен разширено заседание на Движението на ветераните.

Петков подчерта, че задачата на членовете и симпатизантите на партията е да бъдат активни на 27 януари 2013 г. и да се включат в националното допитване въпреки променената тема на въпроса.

А БСП ще бъде активна страна за информирането на обществото за значението на проекта АЕЦ- Белене и предстоящия референдум за бъдещото на ядрената енергетика в България.

Любомир Петков цитира данни от последно национално изследване, в което на въпрос  „Ако днес е референдумът как бихте гласували?” 63% са отговорили с „да”. Това за пореден път доказва, че хората се вълнуват от бъдещето на ядрената ни енергетика, допълни Петков и благодари на присъстващите за техните усилия в събирането на подписи за свикването на националното допитване.

Той отговори и на много въпроси на присъстващите за политиките на БСП, за ситуацията в страната, както и за подготовката за предстоящите парламентарни избори.

Прочетете също:

Как се разпределят мандатите от Плевен в 48 НС

Деветте мандата от област Плевен в 48 НС се разпределят между шест от партиите, преминали ...