Начало / Крими / Споразумение тип „погалване с перце“ за 137 кг нелегален тютюн не мина в съда

Споразумение тип „погалване с перце“ за 137 кг нелегален тютюн не мина в съда

---300~2-съдПлевенският районен съд не одобри споразумение между прокуратурата и притежателка на огромни количества нелегален тютюн, намерен в дома й в Буковлък, тъй като прецени, че то е много леко за това престъпление.

На 26 юни 2013 г. в жилището на пенсионерката М.Ж.Г. са открити 137,515 кг раздробен тютюн на стойност 27 500 лева. Адвокатът на подсъдимата и прокуратурата стигнали до споразумение тя да получи само 3 месеца условно. Обикновено Темида одобрява постигнатите споразумения, но не и в този случай. Плевенският районен съд е преценил, че 3-месечната условна присъда нито отговаря на закона и морала, нито съответства на тежестта на престъплението и неговата широка разпространеност. Една година условно е наказанието, предложено от съдията, буковлъчанката обаче категорично отказала. По закон за този род престъпления се предвиждат от 2 до 8 години затвор.

В крайна сметка делото е върнато на Районната прокуратура за следващи процесуални действия. То е гледано на 2 февруари тази година.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...