Начало / Култура / Спектакълът „Последната нощ на Апостола“ със своя премиера пред публиката в град Левски

Спектакълът „Последната нощ на Апостола“ със своя премиера пред публиката в град Левски

PNA-9-спектакъл левски

Спектакълът „Последната нощ на Апостола” ще направи своята премиера пред публиката в град Левски на 18 февруари /сряда/ от 19 часа, съобщават от Общината.  Представлението в град Левски е специално посветено на отбелязвания през настоящата година 70-годишния юбилей от обявяването на селището за град.

Спектакълът е създаден по идея на продуцента, режисьора и хореографа на Национален фолклорен ансамбъл „Българе” Христо Димитров и актьора Димитър Селенски. На сцената на  Народно читалище „Георги Парцалев“ публиката ще види една различна гледна точка за величието и падението, за малодушието и предателството, съизмерени с всеотдайното дело на Васил Левски.

Първоначално замислен като събитиен спектакъл по конкретен повод, „Последната нощ на Апостола“ бе представен за първи път на паметната дата 19 февруари миналата година пред столичната публика. Изключителният успех, който постигна, доведе до желанието на зрители от цялата страна да го видят. Така веднага на 3 март той бе игран в Севлиево, после на сцените в Плевен, Стара Загора, Созопол, Русе и Пловдив, както и на първия събор „Войводска среща” в Жеравна. Град Левски ще е деветият град, където ще бъде представен.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...