Акценти
Начало / Спорт / „Спартак 1996” отиват на допълнителни квалификации

„Спартак 1996” отиват на допълнителни квалификации

spartak1996_devoiki
Снимка:plevensport.eu

Отборът на „Спартак 1996” не успя да се класира директно за финалите на Държавното първенство за девойки старша възраст и ще трябва да минат през ситото на допълнителните квалификации, ако искат да продължат напред, съобщава интернет сайта plevensport.eu.  Младите плевенски волейболистки завършиха на второ място във финалния турнир на пета група от националния шампионат в тази възрастова група. Момичетата на Виолета Антонова записаха две победи и една загуба в турнира, който се проведе между 17 и 19 февруари в зала „Младост“ в град Шумен.

Пета група обхваща тимовете от Северна и Североизточна България, като е най-многобройната група у нас. За това тя бе разделена на две подгрупи, като първите два от тях оформиха финална четворка, в която се игра за едно място на републиканското. Освен „Спартак 1996” и тимовете на Бултекс 2013 (Варна), завършили на трето място, както и четвъртия от турнира в Шумен – „Добруджа 07” (Добрич), ще имат право на поправителен на следващите квалификации.
Заключителните квалификации ще бъдат на 22 и 23 март, като градовете домакини все още не са уточнени, тъй като надпреварите в другите групи все още не са приключили. По регламент за финалите на Държавното първенство се класират осем отбора, припомня plevensport.eu.

 

 

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...