Акценти
Начало / Общество / Собственици на отчуждени имоти получиха ключове за жилищата си

Собственици на отчуждени имоти получиха ключове за жилищата си

24 семейства взеха днес ключовете на жилищата си след чакане от 1999 год. Тогава е започнал строежът на секции 3 и 4 на блока на бул. „Георги Кочев” 13, построен от Община Плевен и съфинансиран от републиканския бюджет. Това обясни след церемонията по освещаване на новите секции кметът на общината проф. Димитър Стойков.

Финансирането на обекта е по две линии – от Община Плевен от продажба на недвижими имоти и финансиране от републиканския бюджет. За трета секция съотношението е 37.22% от местния бюджет и 62.78% от републиканския, а за четвърта съотношението е 48.64% от общинския и 51.36% от републиканския бюджет. От общата стойност на строежа на секция 3 и 4 сумата, изпълнена от Министерство на финансите, е 1 365 120 лв. Секциите са въведени в експлоатация от приемателна комисия с разрешение за ползване от 25 януари 2013 год. Става въпрос за общо 35 апартамента, от които 24 на собственици на отчуждени имоти в различни райони на града, 5 са магазините, 11 ателиета, 26 гаражи и 45 мази.

„Радвам се, че този строеж е факт. Искам да поздравя новите собственици и да им се извиня от името на ръководството на Община Плевен, че този строеж е забавен толкова години. Направихме всичко възможно това да стане факт по най-бързия начин. Пожелавам на вас и семействата ви много щастливи дни, радост и най-вече здраве и дълголетие”, се обърна кметът към хората, някои от които чакат да ги обезщетят с жилище от преди 1989 год.

Проф. Стойков връчи ключовете на апартаментите и документите на собствениците, а всяко семейство получи подарък и от председателя на Народното събрание Цецка Цачева – икона с лика на Богородица с младенеца.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...