Начало / Крими / Собственик защити с пистолет дома си от крадец

Собственик защити с пистолет дома си от крадец

Собственик стреля с пистолет по крадец, нахлул в дома му. При инцидента няма убити или ранени, съобщиха от пресцентъра на МВР – Плевен.

Сигналът за случая е подаден  в 4.15 часа тази сутрин, 1 декември,  в полицията в Кнежа от 64-годишна жена. Тя е съобщила, че през нощта крадец е демонтирал част от външна ролетна щора и е отворил прозорец на къщата им в Кнежа, за да влезе вътре. Собственикът – 70-годишен мъж, след като чул, че се прониква в дома му, е произвел шест изстрела в безопасна посока със законно притежаван пистолет „Макаров“. Стрелбата е изплашила крадеца и той е избягал. Пострадали няма.

Полицейски екип незабавно е извършил оглед на място. Започнала е и проверка на оръжието и е установено, че пистолетът има законно издадено разрешително,  валидно до 2 август 2015 година. Започнало е разследване за установяване и задържане на извършителя. Уведомен е прокурор.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...