Акценти
Начало / Общество / Снегопочистващата техника в Белене е в непрекъснат режим на работа

Снегопочистващата техника в Белене е в непрекъснат режим на работа

снегопочистване Белене

Към момента пътищата на територията на община Белене са проходими при зимни условия. Снегопочистващата техника е в непрекъснат режим на работа както в Белене, така и във всички населени места на общината, където за тази дейност пряко са отговорни кметовете на кметства. Това информира на страницата си във Фейсбук кметът на Белене Момчил Спасов.

Във връзка с усложнените метеорологични условия, продължаващия обилен снеговалеж и опасност от навявания и заледявания, Община Белене продължава приоритетно да почиства и осигурява нормално функциониране на основните пътни артерии, улици, пешеходните зони, както и осигуряване на достъпа до училищата, детските градини, Многопрофилната болница, медицинския център, спешна помощ.

Към момента непрекъснато работят 5 тежки снегопочистващи машини по улиците на града, 2 броя малогабаритна техника в междублоковите пространства и ръчни роторни снегорини. Сериозна трудност за нормалното почистване е големият брой лични автомобили, спрени на уличното платно.  По този повод кметът на Белене се обръща с апел личните превозни средства при възможност да се паркират на обособените паркоместа или в гаражи, за да се осигури  достъп на техниката и работниците на Общината, ангажирани с почистването на улиците и пешеходните алеи.

От Община Белене напомнят на гражданите да почистят и обезопасят пешеходните подходи към дворовете, жилищните сгради и прилежащите тротоарни площи.

С апел се обръщат и към ръководителите на институции и ведомства да създадат необходимата организация и да почистят прилежащите територии, тротоарите и подстъпите към сградите.

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...