Начало / Последни новини / СК Шампион стана втори баскетболен център в Плевен през 2018 година

СК Шампион стана втори баскетболен център в Плевен през 2018 година

През 2018 година Спортен клуб /СК/ Шампион /Плевен/ получи своята легитимност – бе приет за член на Българската федерация по баскетбол /БФБ/. Решението на Управителния й съвет осмисли 3-годишната дейност на група ентусиасти водени от председателя и старши треньор на СК Шампион – Анелия Рачкова. С утвърждаването на членството в БФБ, плевенския клуб получи „зелена светлина“ за участие със свои отбори в първенствата и турнирите, администрирани от родната федерация. Заветното „ДА“ бе произнесено през август.

Какво последва, научаваме от анализа на Анелия Рачкова:

„2018 година не беше лесна за клуба. Станахме членове на БФБаскетбол и това ни даде надеждата и устрема да вървим напред. Подадохме заявка за участие на два отбора в държавни първенства по баскетбол – момчета до 12 г. и юноши до 16 г. Много спонсори ни подадоха ръка за да можем да си осигурим официален екип на отбора. Имахме затруднения с намирането на подходящ транспорт за участието ни в състезанията извън Плевен. С подкрепата на мои приятели и колеги, транспорта беше осигурен и участието ни реализирано. Започнахме със загуби в групите за двете възрасти, което е нормално за млад клуб и отбор, какъвто сме. С всеки мач отборите израстваха пред очите ми – технически, тактически, и чисто физически. Излизахме от двубоя със загуба, но настроението между самите ни състезатели беше като след победа, имаше еуфория от емоции. Самите състезатели усещаха как всеки следващ мач играят два пъти по-добре от предходния. Загубата не беше водеща, израстването на всеки състезател повдигаше духа на отбора като екип. За мен и състезателите това беше по-важното. Благодаря на всички състезатели, родители и спонсори за подкрепата и гласуваното доверие. Без тях работата ни щеше да е много трудна, дори немислима в български условия. Продължаваме напред – щом ви има Вас, ще ни има и нас!“

Анелия Рачкова е завършила Национална Спортна Академия /НСА/ „Васил Левски“ през 1998 година със специалности: учител по физическо възпитание и спорт /ФВС/, треньор по баскетбол и спортна журналистика. Има 18-годишен стаж като учител по ФВС. Секретар по баскетбол в Националната баскетболна лига /НБЛ/ е от 23 години. В настоящия момент е преподавател по Методика и обучение по физическо възпитание и спорт в Педагогически колеж – гр. Плевен.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...